CSOK egyszerűen

Jó hírrel szolgálhatok azok számára, akik a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, ismertebb nevén CSOK felvételén törik a fejüket, az idei év márciusától ugyanis már sokkal kedvezőbb és egyszerűbb feltételekkel lesz lehetőségük ezen lakástámogatás igénybevételére, nem beszélve arról, hogy a jogosultak köre is lényegesen kibővült. Lássuk a legfontosabb változásokat:

Aki eddig azért nem tudott CSOK-ot igényelni, mert már rendelkezik ingatlantulajdonnal, és ezáltal kiszorult a jogosultak köréből, annak örömmel jelenthetem, hogy 2018. március 15. napjától az ingatlantulajdon megléte többé már nem akadálya annak, hogy igénybe vehesse az otthonteremtési kedvezményt, amennyiben további ingatlant szeretne vásárolni.

Lényegesen egyszerűsödött a CSOK igénylésének banki folyamata is, a bankok ugyanis lakás vásárlása esetén 30, építkezés esetén pedig 60 napon belül kötelesek elbírálni a hozzájuk benyújtott igényléseket.

A hitelintézetek ezen felül már számos dokumentum benyújtásától is eltekintenek abban az esetben, amennyiben az igénylő büntetőjogi felelőssége tudatában, teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozik az ezen dokumentumokban foglalt tények fennállásáról.

A banki szempontból hitelképtelennek minősülő igénylők számára is kedvező változást hozott a CSOK szabályainak módosítása azzal, hogy a CSOK mellett felvehető kedvezményes hitel igényléséhez már lehetőségük van szüleiket, illetve közeli hozzátartozóikat is adóstársként bevonni.

FIGYELEM, kedves Építkezők! A jogszabálymódosításnak köszönhetően március 15-e óta már minden 27%-os ÁFÁ-t tartalmazó számlát benyújtó építkező jogosult 5 millió forint összegéig adóvisszatérítést kérni!

Tervezzünk együtt!

Amennyiben a CSOK felvételével családjával Ön is családi ház építését tervezi, vagy befektetőként kíván a CSOK-igénylés feltételeinek megfelelő ingatlant/ingatlanokat építeni, úgy személyes tanácsadás keretében szívesen állok rendelkezésére. Forduljon hozzám bizalommal!

Üdvözlettel:
Fábos Attila
Okl. tervező építészmérnök

error: Védett tartalom