Mutasd a házad, megmondom, ki vagy
Avagy mit mesél a ház a benne lakókról

 

A hosszú időn át az építész szakma árnyékában szárnyait próbálgató belsőépítészet napjainkra már elismert és egyre szélesebb körben keresett szakmává nőtte ki magát. A belsőépítészet térhódítását annak köszönheti, hogy az élet minden területén egyre nagyobb szerephez jut az egyediség, az egyéniség: az emberek már nem ugyan olyan ruhára, táskára, kanapéra, házra, stb. vágynak, mint amelyen a szomszédé, vagy a barátoké; azt szeretnék, hogy megjelenésük és az őket körülvevő környezet, az otthonuk is saját egyéniségüket tükrözze.

Minden ember egyedi és megismételhetetlen, miért ne fejezze ki ezt az otthonunk is, kívül-belül egyaránt?

Nekünk, építészek legnagyobb örömére egyre szélesebb körben mutatkozik igény arra is, hogy már a ház külső megjelenése is különleges, egyedi legyen, így az ügyféllel közösen engedhetjük szabadjára a fantáziánkat, és alkothatunk valami igazán személyre szólót.
Egyedi megjelenést kölcsönözhet a háznak egy nem mindennapi, a megszokottól eltérő forma, vagy éppen anyag használata is. Sőt, sokan nem is gondolnák, de már az ablakok formája és elosztása is nagyban befolyásolja egy épület külső megjelenését. Házunk egyedivé tételében a lehetőségek tárháza szinte végtelen.
(A cikk hátterében feltűnő képmontázs is ékes példája annak, hogy ugyanazon ház külsejét mennyiben befolyásolják a díszítőelemként felhasznált burkolatok.)

Ahogyan azonban otthonunk berendezésénél, úgy természetesen a ház külső megjelenése esetén sem elhanyagolhatók azok a bizonyos “piszkos anyagiak”… Való igaz, hogy egy különlegesebb forma, vagy egy szép és minőségi burkolóanyag jelentős összeggel emelheti az amúgy sem olcsó építkezés költségeit, és sokan bizony nem szívesen nyúlnak még mélyebben a zsebükbe azért, hogy ilyen módon csinosítsanak leendő otthonuk megjelenésén.

Pedig egy ilyen beruházás hosszú távon bizony bőségesen megtérül! Az egyedi, különleges megjelenés ugyanis jelentősen emeli az adott ingatlan értékét.
Mielőtt a fentieket olvasva most nagyon extrém, cirádás formákra vagy burkolatkora gondolna a kedves olvasó, szögezzük le nyomban, hogy ilyesmiről szó sincsen.
Amennyiben hozzáértő és még némi fantáziával is megáldott tervezővel dolgozunk együtt, úgy az egyszerű, de nagyszerű elvet követve egy-egy apró, a megszokottól éppenhogy eltérő változtatás is abszolút egyedi külsőt tud kölcsönözni leendő otthonunknak, és már viszonylag kis anyagi ráfordítással is igazán látványos eredményeket tudunk eléri.
Amennyiben segítségre vagy néhány jó ötletre van szüksége háza megtervezéséhez, keressen bizalommal, és álmodjuk meg közösen az Ön egyedi otthonát! Hiszen az otthonunk mi magunk vagyunk!

Üdvözlettel:
Fábos Attila
Okl. tervező építészmérnök

 

 

error: Védett tartalom